Terug

Jong Oranje grijpt naast het brons

Vorige / volgende:

Jong Oranje (o.18) heeft zaterdagnacht een goed WJK niet kunnen bekronen met een medaille. In de wedstrijd om het brons was Italië in een ware thriller net te sterk. Penalty’s deden Nederland de das om. In de groepsfase trof de ploeg van Gerrit-Jan Schothans Italië ook al. Toen belandde Nederland nog aan de goede kant van de streep (15-16). Die doelpuntenregen bleef nu uit, al waren er kansen zat.

Frommelgoal
In een zenuwslopend spel gingen de ploegen om en om aan de leiding. Na een 3-5 achterstand halverwege knokte Jong Oranje zich knap terug via doelpunten van Brigit Mulder en Saranne Dukel. Dezelfde Dukel leek vijftien seconden voor tijd het brons veilig te stellen, maar met nog drie seconden op de klok sleepte de Italiaanse midvoor er met een frommelgoal strafworpen uit: 7-7. Ook daarin ging het weer op en neer. Sarah Buis oogde sterk, maar na zestien (!) penalty’s (13-14) was het toch Italië dat het ereschavot op mocht zoeken.

Leerschool
Schothans: “Wat is dit balen zeg! We waren zo dichtbij. In de wedstrijd misten we enkele zeer grote kansen, maar toch stonden we aan het eind een goal voor. Hun midvoor had nooit drie seconden voor tijd mogen scoren. Ze lag tussen drie van onze speelsters in… Laten we het erop houden dat dit een keiharde leerschool is. Jong Oranje is opleiden en van dit toernooi hebben we heel veel geleerd. De staf is zeker niet teleurgesteld over het toernooi, maar iedereen is natuurlijk wel verdrietig omdat we zo dichtbij een bronzen plak waren.”

Statistieken

3/4e plaats
Nederland – Italië:
13 – 14

Periodestanden:
2 – 1, 1 – 4, 2 – 0, 2 – 2, 6 – 7

Doelpunten NL:
Brigit Mulder (3x), Saranne Dukel (2x), Brigitte Sleeking (2x), Lieke Rogge (2x), Maartje Keuning (2x), Kitty Lynn Joustra en Fleurien Bosveld

(Via Waterpolo.nl)

Vorige / volgende: