Terug

Volleyballers Oranje uitgeschakeld op EK

Vorige / volgende:

De Nederlandse volleyballers zijn uitgeschakeld op het EK Volleybal in Polen. Oranje verloor in de laatste poulewedstrijd met 3-0 van België, en kwam zo voor de derde keer op rij niet tot winst. België gaat als poulewinnaar direct naar de kwartfinale, Frankrijk en Turkije spelen later op de avond om plaats twee en drie in poule D.

Opstelling
Bondscoach Gido Vermeulen kon niet beschikken over passer/loper Thijs ter Horst, die zondag door zijn enkel was gegaan tegen Frankrijk. De ervaren Jeroen Rauwerdink verving Ter Horst. Behalve Rauwerdink kende de basisopstelling van Vermeulen geen wijzigingen: Daan van Haarlem (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Robbert Andringa (passer/loper), Jasper Diefenbach en Thomas Koelewijn (middens) en Dirk Sparidans (libero).

“Twee keer bouwden we goed een voorsprong op en twee keer maakten we het niet af. Dat mag niet gebeuren.”

foto Bondscoach Gido Vermeulen Bondscoach Gido Vermeulen

Bij België startte eerste spelverdeler Matthias Valkiers gewoon in de basis. Valkiers viel in de eerste poulewedstrijd tegen Frankrijk uit met een knieblessure, maar keerde zondag tegen Turkije alweer terug in het veld om zijn ploeg voor een nederlaag te behoeden.

Reactie bondscoach
Bondscoach Gido Vermeulen: “In de eerste en tweede set begonnen we goed. In de eerste set verloren we het momentum omdat onze dubbele wissel niet zo goed uitpakte als normaal. In set twee kwamen we passend in de problemen. Twee keer bouwden we goed een voorsprong op en twee keer maakten we het niet af. Dat mag niet gebeuren.”

Volgend jaar WK
Voor de Nederlandse volleyballers zit het internationale seizoen erop. Volgend jaar neemt Oranje deel aan het WK Volleybal in Italië en Bulgarije (10 t/m 30 september). Nederland speelde voor het laatst een WK Volleybal in 2002.

Bron: volleybal.nl

Vorige / volgende: