Terug

TEAMKPN Sportfonds ondersteunt ijshockeyploeg

Vorige / volgende:

Het TEAMKPN Sportfonds steunt in 2017 het nationale heren ijshockeyteam. De bijdrage van het fonds maakt het voor Oranje mogelijk zich uitstekend voor te bereiden op het wereldkampioenschap in Belfast.

Een beoordelingscommissie, met onder meer prestatiemanager teamsporten bij NOC*NSF Arjen Boonstoppel, oud-topsporter Minke Booij, journaliste Barbara Barend en sportmarketeer Frank van den Wall Bake, bekijkt projectaanvragen en verdeelt het beschikbare budget. Het fonds keerde eerder onder meer bedragen uit aan het herenbasketbalteam en de waterpoloheren van Oranje.

WK 2017
IJshockey Nederland diende enkele maanden geleden met begeleiding en ondersteuning van Wim Noordzij van Eventbroker een projectvoorstel in voor een bijdrage aan de voorbereiding van de nationale mannenploeg op het wereldkampioenschap in Belfast in april 2017. In de voorbereiding op deze titelstrijd, met Japan, Groot-Brittannië, Litouwen, Kroatië en Estland als tegenstanders, speelt het Nederlands team onder meer oefenwedstrijden tegen België en Japan.

"Het biedt ons de mogelijkheid om ons optimaal voor te bereiden op het kampioenschap in Belfast. We hebben enkele maanden geleden een aanvraag gedaan en we zijn erg blij met de bijdrage. De ijshockeysport in Nederland kan het goed gebruiken."

foto Algemeen secretaris Rob van Rijswijk van IJshockey Nederland Algemeen secretaris Rob van Rijswijk van IJshockey Nederland

Vieren
2016 was een succesvol jaar voor de nationale mannenploeg. Afgelopen voorjaar werd de ploeg onder leiding van bondscoach Chris Eimers in het Spaanse Jaca wereldkampioen en dwong daardoor promotie af naar Division IB. Daarmee werd de degradatie een jaar eerder tijdens het WK in Eindhoven direct ongedaan gemaakt.

Om de bijdrage van het TEAMKPN Sportfonds te vieren waren een aantal prominenten uit de ijshockeywereld eind december samen met het nationale curlingteam in Amsterdam te gast op Beursplein 5, waar curling-bondscoach Shari Leibbrandt-Demmon op de befaamde gong sloeg om de beursdag te openen.

Vorige / volgende: