Terug

TEAMKPN Sportfonds gaat 3x3 basketballers ondersteunen

Vorige / volgende:

TEAMKPN Sportfonds gaat in 2018 de Nederlandse 3x3 basketballers financieel ondersteunen. Dit speciale fonds van KPN, dat is opgericht om sportteams in Nederland een duwtje in de rug te geven, hoopt er aan bij te kunnen dragen dat de Orange Lions 3x3 komende zomer bij de FIBA 3x3 Europe Cup in Boekarest een topprestatie kunnen leveren. Vorig jaar wonnen de Nederlandse 3x3 mannen historisch zilver bij het WK in Frankrijk.

De steun van TEAMKPN Sportfonds, dat al eerder het Nederlands basketbalteam in de zaal ondersteunde, betreft het kalenderjaar 2018. Daarmee wordt de selectie van bondscoach Brian Benjamin in staat gesteld zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het Europees Kampioenschap in de Roemeense hoofdstad. Daarnaast zal de blik ook al worden gericht op het wereldkampioenschap in 2019, dat wordt gehouden op het Museumplein in Amsterdam. Op deze schitterende locatie, met het Rijksmuseum als decor, werd in 2017 ook al het Europees Kampioenschap georganiseerd. Het uiteindelijke doel van de Orange Lions 3x3 is kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo af te dwingen.

Snelle groei
Er is geen sport ter wereld die aan zo’n snelle opmars bezig is als 3x3 basketball. De korte wedstrijden tussen twee teams van vier spelers (drie in het veld en één wissel) op een half veld met één basket passen helemaal in de huidige tijdgeest. 3x3 is snel, dynamisch en spectaculair. En het wordt gespeeld op de meest fraaie buitenlocaties, waardoor iedereen het kan zien. Nederland heeft van begin af aan voorop gelopen in de ontwikkeling van deze jonge basketbaltak. De Streetball Masters Tour, met indoor- en outdoor toernooien op locaties verspreid door heel Nederland, is inmiddels de grootste 3x3 tour van Europa. En in 2015 werd de Nederlandse Basketball Bond onderscheiden als meest actieve federatie wereldwijd in 3x3 basketball.

“TEAMKPN Sportfonds hoopt dat met deze ondersteuning het Nederlands 3x3 Mannen Team een extra stap kan maken in hun voorbereiding op het EK in Roemenië"

Positie behouden
De Nederlandse selecties zijn al jaren internationaal succesvol en nemen structureel hoge posities in op de wereldranglijst. Met 2017 als voorlopig hoogtepunt, toen liefst vijf medailles op internationale titeltoernooien werden veroverd. Ook het Internationaal Olympisch Comité heeft de potentie van 3x3 herkend door het in 2020 aan het Olympisch programma toe te voegen. Des te belangrijker is het om de voorsprong die Nederland nog heeft in deze snel groeiende sport te behouden en daarom is de NBB zeer blij met de steun van TEAMKPN Sportfonds.

Simone Volmer-van den Biggelaar, algemeen directeur van de Nederlandse Basketball Bond:
“De NBB is ontzettend blij en trots dat we voor 2018 kunnen rekenen op de steun van TEAMKPN Sportfonds voor het Nationale 3x3 Mannen Team. Met deze steun kunnen we ons in 2018 goed voorbereiden op het EK 3x3, maar ook op het WK 3x3 basketball dat in 2019 in Amsterdam plaatsvindt. Hiermee zetten we belangrijke stappen en komt onze droom om te schitteren op de Olympische Spelen in Tokyo 2020 weer een stapje dichterbij.“
Mark Versteegen, directeur Sponsoring KPN:
“TEAMKPN Sportfonds hoopt dat met deze ondersteuning het Nederlands 3x3 Mannen Team een extra stap kan maken in hun voorbereiding op het EK in Roemenië in september dit jaar. De ondersteuning maakt meer trainen met meer faciliteiten en stages mogelijk, zaken die nodig zijn om de aansluiting met de wereldtop te behouden in deze nog jonge Olympische sport. Het TEAMKPN Sportfonds is blij om hier een bijdrage in te kunnen leveren.”

Vorige / volgende: