Terug

Nederlandse heren curlingteam overtuigend op EK

Vorige / volgende:

Het doel van het Nederlandse heren curlingteam voor dit EK is helder. Kampioen worden in de B-Divisie. Zodat ze via een play-off wedstrijd deelname aan de WK voor A-landen en dus het Olympisch Kwalificatie Toernooi veilig kunnen stellen.

Bondscoach Shari Leibbrandt weet dat dit een lastige opgave is, maar desondanks heeft ze er veel vertrouwen in. Het team heeft volgens haar progressie geboekt en de positie die het team op de Europese ranglijst inneemt, geeft aan dat kampioen worden in de B-Divisie zeker mogelijk is.

Start Nederlandse heren curlingteam
De mannen kenden een ietwat moeizame start tegen Polen. De Polen bleven tot en met het derde end op gelijke hoogte (2-2). Om vervolgens een winning streak van vijf ends op het ijs te leggen. Zodat er uiteindelijk een score van 11-2 op het bord stond. De Polen gooiden dan ook na acht ends de bezem erbij neer, zodat de mannen van Skip Jaap van Dorp vroegtijdig de Braehead Curling Arena konden verlaten.

Tweede wedstrijd
De mannen van bondscoach Shari Leibbrandt hebben ook hun tweede wedstrijd in winst omgezet. Pas na het zesde end, met een tussenstand van 3-3, wist Oranje afstand te nemen van tegenstander Estland. Het team van Skip Jaap van Dorp wist vanaf het zevende end drie ends op rij te scoren. De Esten erkenden na het negende end, met 8-3 op het scorebord, hun meerdere in de Oranje mannen.

Drie op rij
Ook de derde wedstrijd van het Nederlandse heren curlingteam resulteerde in een mooie zege op het EK in Glasgow. Ditmaal moest Slovenië, dat tot nu toe alle wedstrijden verloor, eraan geloven. De Slovenen namen na het eerste end nog wel de leiding, maar door een sterk 2e en 4e end liepen de Nederlanders uit naar een 8-2 voorsprong. Bij een stand van 11-2 na het zesde end gaf Slovenië zich definitief gewonnen. Een geweldige opsteker voor de topper tegen Letland die eind van de middag op het programma stond.

In tegenstelling tot alle andere wedstrijden die de mannen tot nu toe op dit EK hebben gespeeld, werd er overtuigend gestart. Onder toeziend oog van Mark Versteegen en Michael Amiabel van sponsor TEAMKPN Sportfonds stond het na het eerste end 2-0 voor de mannen van Skip Jaap van Dorp. Vervolgens werd er in de drie daaropvolgende ends gescoord door het team met de laatste steen (hammer). Zodat er na vier ends een score van 3-2 in het voordeel van Oranje op het bord stond. Vervolgens sloeg Nederland in de twee daaropvolgende ends genadeloos toe en was het verzet van de Letten gebroken. Na zes ends en een score van 7-2 in het voordeel van Nederland gaven de Letten zich gewonnen.

Door van de tot dan toe ongeslagen Letten te winnen, gaat Oranje nu alleen aan kop en is er een grote stap richting de kruisfinales van donderdag gezet.

Vorige / volgende: