Terug

TEAMKPN Sportfonds steunt basketbalploeg en mannenwaterpoloteam

Vorige / volgende:

Vandaag is op het Museumplein in Amsterdam het TEAMKPN Sportfonds gepresenteerd. Het fonds is een maatschappelijk initiatief van KPN dat sportteams die unieke en internationale prestaties (gaan) leveren, tijdelijke financiële ondersteuning geeft.

Het Nederlandse herenbasketbalteam, dat een unieke prestatie neerzette door zicht te kwalificeren voor het EK in Zagreb, en het Nederlandse herenwaterpoloteam, dat zich onder leiding van coach Robin van Galen wil kwalificeren voor het EK en de Olympische Spelen in Rio in 2016, zijn de eerste twee teams die steun krijgen van het Sportfonds.

KPN geeft startschot voor TEAMKPN Sportfonds

Hoe het werkt
Eén tot twee keer per jaar beoordeelt een onafhankelijke beoordelingscommissie van het TEAMKPN Sportfonds aanvragen van sportteams die een beroep willen doen op de tijdelijke ondersteuning. De commissie bepaalt vervolgens welke sportteams in aanmerking komen. 
Er is jaarlijks maximaal 200.000 euro beschikbaar om te verdelen onder één of meerdere projecten. Om de mogelijkheden van het fonds te vergroten krijgen later misschien ook andere bedrijven de kans om mee te doen aan het Sportfonds. NOC*NSF is actief betrokken geweest bij de totstandkoming van het fonds; een van de medewerkers is ook lid van de beoordelingscommissie.

‘Teamwork ondersteunen’
KPN-bestuursvoorzitter Eelco Blok is enthousiast over het nieuwe fonds: “KPN verbindt al meer dan 130 jaar mensen met elkaar. Met de steun van het TEAMKPN Sportfonds kunnen we teams een steuntje in de rug geven op weg naar unieke topprestaties. Het fonds is een mooie maatschappelijke aanvulling op onze typisch Nederlandse sponsorportefeuille van het schaatsen, het Rijksmuseum en het KPN Mooiste Contact Fonds."

Mark Versteegen, directeur Sponsoring KPN, vult aan: “Ieder jaar zijn er wel een paar unieke sportprestaties van teams die zich met een beetje hulp veel beter kunnen voorbereiden op internationale evenementen. Vaak zijn er weinig middelen voor trainingskampen, medische begeleiding en dat soort zaken en juist daar kan de steun van het TEAMKPN Sportfonds het verschil maken." 

Topsport op de kaart
Om in aanmerking te kunnen komen voor een financiële bijdrage, moet een sportteam voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet Nederland internationaal worden vertegenwoordigd. Ook moet de erkend zijn door NOC*NSF, maar mag het geen focussport zijn. Daarnaast moet het een initiatief zijn waardoor de topsport in Nederland nog meer op de kaart wordt gezet. Ook geven de betreffende teams als tegenprestatie zichtbaarheid, media- en relatiemogelijkheden aan het fonds. 

De onafhankelijke beoordelingscommissie van het TEAMKPN Sportfonds bestaat uit: Eelco Blok (CEO KPN), Minke Booij (oud-tophockeyster), Professor Cees van Riel (Reputatiespecialist), Frank van den Wall Bake (nestor sportmarketing), Hans Koeleman (directeur Corporate Communicatie KPN), Arjen Boonstoppel (manager teamsporten NOC*NSF) en Barbara Barend (journalist en uitgever van Helden). Als adviseurs zijn betrokken Patrick Wouters van den Oudenweijer (House of Sports), Michael Amiabel (SE Consultancy). Mark Versteegen, directeur sponsoring KPN managet het Fonds. 

Vorige / volgende: