Terug

Na 25 jaar doorstart voor Oranje basketballmannen

Vorige / volgende:

Het Nederlands mannenbasketballteam is vanaf 5 september één van de deelnemers aan EuroBasket 2015. In de Kroatische hoofdstad Zagreb keren de Orange Lions na ruim 25 jaar terug op het Europese podium, mede dankzij de steun van het TeamKPN Sportfonds.

Even leek het erop dat de Orange Lions ondanks hun kwalificatie in augustus 2014 niet naar Zagreb konden, vanwege een gebrek aan financiële middelen. In nauwe samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond (NBB) en de Federatie van Eredivisie Basketballclubs (FEB) is er toen een project gestart dat voor de Nederlandse sportwereld uniek is. Een project waarbij Team KPN Sportfonds naadloos aansluit.

Onder het motto ‘Door Internationals, Voor Internationals. Met het oog op de toekomst’, organiseren ex-internationals als Rik Smits, Mart Smeets en Ton Boot alle zaken rondom de Orange Lions. Kees Akerboom, Geert Hammink, Jan Loorbach, Frank Kales en Mike Nahar zijn de andere ambassadeurs.Brede impuls
Met de ondersteuning van de Orange Lions hopen de initiatiefnemers en het TeamKPN Sportfonds niet alleen een mooie prestatie van de mannen in Zagreb te stimuleren, maar ook de basketballsport in Nederland een impuls te geven.

De sport past immers perfect bij de gemiddeld lange en multicultureel georiënteerde bevolking van Nederland. Veel talenten krijgen hun opleiding op Amerikaanse scholen en belanden vervolgens in de Europese topcompetities. Bondscoach Toon van Helfteren kan dan ook putten uit een grote vijver van topspelers, die in landen als Spanje, Duitsland, Griekenland en Amerika een toonaangevende rol spelen.


The road to Zagreb
De campagne van de Orange Lions richting het Europees kampioenschap – the Road to Zagreb – voert in eigen land langs wedstrijden in Rotterdam (tegen de University of Illinois) en Leiden (tegen Groot-Brittannië en Portugal). Daarnaast zullen de Orange Lions op belangrijke buitenlandse toernooien de strijd aanbinden met Europese grootmachten.

Ter promotie van het basketball gaan de Orange Lions op tournee langs de pleisterplaatsen van de Streetball Masters Tour (3x3 basketball) en de bekende basketball zomerkampen.

Het complete schema en alle verdere informatie over de Orange Lions is te vinden op: http://www.oranjebasketball.com

Vorige / volgende: