Terug

Nederlands curlingteam gaat voor Olympische Spelen 2018

Vorige / volgende:

De grote droom van de Nederlandse curlingmannen, plaatsing voor de Olympische Winterspelen in 2018, komt steeds dichterbij.

Door de winst van de Europese titel in de B-Divisie heeft het Nederlandse curlingteam twee mogelijkheden zich voor PyeongChang 2018 te kwalificeren. De eerste mogelijkheid is op het WK Curling (1 t/m 9 april) in het Canadese Edmonton waar zeven olympische tickets te bemachtigen zijn. Indien het op het WK niet lukt om de olympische tickets te bemachtigen, mogen ze deelnemen aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi waar de eerste twee landen zich plaatsen voor PyeongChang. Dit toernooi vindt van 5 t/m 10 december plaats in het Tsjechische Plzen.

Hoe het Nederlands curlingteam deze ambitie wil realiseren, is vrijdag 3 maart tijdens een drukbezochte persbijeenkomst in het Silverdome te Zoetermeer toegelicht door bondscoach Shari Leibbrandt en het mannenteam onder leiding van skip Jaap van Dorp. Van Dorp is duidelijk over de ambitie van het team: “We gaan er voor om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen in PyeongChang 2018. Dat zou fantastisch zijn.”

Het team kijkt uit naar de ambiance die hen in het curlinggekke Canada te wachten staat: “Het voelt fantastisch op het WK tussen de top van de wereld te staan. Het wordt gaaf om in zo’n atmosfeer te mogen gaan spelen. Maar het belangrijkste is dat we beseffen dat het een tussenstap is op weg naar ons droomdoel, plaatsing voor de Olympische Spelen."

Fitness & Teambuilding
Na afloop van de persconferentie vertrok het Nederlandse heren curlingteam voor een zwaar trainingsweekend, dat tevens in het kader stond van teambuilding, naar het National Sports Centre in Papendal. Onder professionele begeleiding werden de Nederlandse curlingmannen getraind in aanloop naar het aankomende WK. Naast de intensieve trainingen werd er natuurlijk ook curling gekeken.

Alexander Magan mee naar WK
Gedurende het WK Curling in april krijgt Alexander Magan de kans zich te ontwikkelen bij het Nederlandse heren curlingteam. Lars de Boom was bij het EK Curling in 2016 de vijfde man van het team, maar voor het WK krijgt Magan dus de kans.

Lars en Alex zijn onderdeel van het NCB Talent Program. Beide heren zullen de komende jaren structureel onderdeel uit blijven maken van het Nederlandse heren curlingteam voor zowel hun eigen ontwikkeling als de ontwikkeling van de Nederlandse curlingsport.

Vorige / volgende: