Terug

Heren curlers met opgeheven hoofd terug naar Nederland

Vorige / volgende:

Nederland heeft in de laatste poulewedstrijd op het WK curling in Edmonton zijn meerdere moeten erkennen in Zweden. Het team van Niklas Edin, tweevoudig wereldkampioen en vijfvoudig Europees kampioen, sloeg de vroege aanval van Nederland af en boekte een 8-2 overwinning.

Volgens skip Jaap van Dorp pakte het Nederlands aanvalsplan niet helemaal goed uit. “Het eerste end was nog vrij moeilijk. Zij kregen veel stenen in het spel. Gelukkig maakte ik twee double take-outs, anders geef je meteen drie of vier punten weg. Nu waren het er slechts twee. Maar de rest van de wedstrijd waren zij ook gewoon beter. Wij speelden niet op onze top en konden daardoor helaas niet goed partij bieden.”

Trots
Nederland had gehoopt op een betere afsluiting van een bemoedigend toernooi. “Maar we kunnen nog steeds heel trots zijn op onze performance in de voorgaande wedstrijden”, aldus Van Dorp. “We hebben een paar heel goede partijen gespeeld en het beste uit onszelf gehaald. Dat was ook onze doelstelling. Als we winnen, is dat mooi, als we verliezen omdat de tegenstander nog beter is, kan dat gebeuren, want het is nu eenmaal de topwaalf van de wereld.”

“Ik was al trots op deze jongens voor ze hier kwamen, maar de progressie die ze hebben laten zien is fenomenaal."

Coach Shari Leibbrandt

Voor het Nederlands team was het kampioenschap in Canada een leerzame en leuke ervaring. “Het was fantastisch om voor zo’n publiek te spelen en op dit niveau. De sfeer was geweldig. Voor ons was het ook een grote leercurve op het ijs. Deze ervaringen gaan we zeker meenemen in andere kampioenschappen.”

Coach Shari Leibbrandt: “Ik was al trots op deze jongens voor ze hier kwamen, maar de progressie die ze hebben laten zien is fenomenaal. Het begin was nog een beetje onwennig, maar ze hebben zich elke wedstrijd verbeterd en kansen gecreëerd. We hadden graag meer wedstrijden gewonnen, maar we hebben veel bereikt. De ervaring die we hier hebben opgedaan, nemen we mee naar de komende kampioenschappen.”

In november treedt het Nederlands herenteam weer aan in de A-divisie van het Europees kampioenschap en in december wacht het Olympisch kwalificatietoernooi waar nog twee startbewijzen te verdienen zijn voor de Winterspelen van 2018 in PyeongChang, Zuid-Korea.

Vorige / volgende: