Terug

Curlingteam zeker van WK na winst op Italië

Vorige / volgende:

Het Nederlandse herenteam – in 2016 en 2017 gesteund door het TEAMKPN Sportfonds – heeft op het Europees Kampioenschap curling in Sankt Gallen (Zwitserland) na verlenging een allesbeslissende 6-5 overwinning op Italië bewerkstelligd en is daarmee voor het tweede jaar op rij geplaatst voor het WK, dat in april 2018 plaatsvindt in Las Vegas. Met vier overwinningen op het EK is de zevende plaats in het eindklassement veilig gesteld en daarmee ook nu al automatisch plaatsing voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi voor Beijing 2022.

Nederland wist afgelopen week laagvliegers Slowakije en Oostenrijk met grote cijfers te verslaan en spande vervolgens ook regerend Europees en zevenvoudig wereldkampioen Zweden aan de zegekar.

Het duel met Italië ging lange tijd gelijk op met minimale scores over en weer in de eerste ends en dus 3-3 na anderhalf uur spelen. In het zevende en achtste end liep de ploeg van ‘skip’ Jaap van Dorp uit naar 5-3, maar Italië vond vervolgens nog aansluiting tot 5-5, waardoor verlenging uitsluitsel moest brengen. Van Dorp stootte in de laatste beurt twee stenen van Italië weg en zorgde voor de 6-5 overwinning.

Het TEAMKPN Sportfonds wenst de mannen van bondscoach Shari Leibbrandt veel succes in Tsjechië!

5 december start in het Tsjechische Pilsen het Olympisch Kwalificatie Toernooi waar Nederland met zeven andere landen – waaronder EK-tegenstanders Duitsland, Rusland en Italië – strijdt om twee tickets voor de aanstaande Spelen in Zuid-Korea. Nog nooit eerder nam een Nederlands curlingteam deel aan de Olympische Spelen.

Bron: Curling.nl

Vorige / volgende: