Terug
Vizier op Las Vegas en Beijing

Curlingmannen niet naar Pyeongchang

Vorige / volgende:

Het Nederlandse herenteam heeft zich helaas niet weten te plaatsen voor de play-offs om een Olympisch startbewijs voor Pyeongchang. Rusland en Denemarken konden vrijdag niet aan de zegekar worden gebonden op het Olympisch Kwalificatie Toernooi in het Tsjechische Pilsen.

De curlingmannen – in 2016 en 2017 gesteund door het TEAMKPN Sportfonds – moesten winnen van de Russen en de Denen om nog een kleine kans te behouden. Vrijdagochtend brak een vroege driepunter van Rusland het team van skip Jaap van Dorp op. De heren kwamen nog goed terug in de wedstrijd, maar wisten het tij uiteindelijk niet te keren: 9-6. Later op de dag hield Nederland lange tijd gelijke tred met Denemarken. Na de pauze nam het Deense team afstand, trok met 7-3 aan het langste eind en plaatste zich daarmee wel reeds voor de play-offs op zondag.

De Nederlandse mannen kunnen na het OKT het vizier richten op de wereldkampioenschappen in Las Vegas in april. Bovendien is een plek op het volgende OKT voor de Spelen in Beijing 2022 reeds gegarandeerd.

Bron: curling.nl

Vorige / volgende: