Terug

Curlers pakken zilver op European Youth Olympic Festival

Vorige / volgende:

Shari Leibbrandt en Wouter Gösgens leiden Oranje naar zilver


Nederland heeft vorige week op het European Youth Olympic Festival in het Turkse Erzurum een zilveren medaille gepakt. De talenten, waaronder Wouter Gösgens uit het Nederlandse heren curlingteam, bereikte onder leiding van bondscoach Shari Leibbrandt de finale na een mooie zege op Slovenië in de halve finale eerder die dag (4-2).

In de finale stond het Nederlandse talententeam tegenover de leeftijdsgenoten uit Rusland, een tegenstander waar het eerder in het toernooi al van had gewonnen (6-5). Een finale met mogelijkheden dus, maar het waren de Russen die het beste uit de startblokken schoten, getuige de dubbele score in het tweede end. Nederland deed in het derde end wat terug, maar moest toezien hoe Rusland uitliep naar een 4-1 voorsprong na het vierder end. 

In de resterende ends kwam Nederland nog wel iets dichterbij, maar met een eindstand van 5-3 waren het de Russen die het goud naar zich toetrokken. 
Wat rest is een prachtige zilveren medaille voor het talententeam, die daarmee historie schrijven. Het is de allereerste Olympische medaille ooit behaald door een Nederlands curlingteam. Een prestatie om trots op te zijn en eentje die perspectief biedt voor de toekomst.

Vizier op de Olympische Spelen

Nog iets minder dan een jaar en dan gaan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang van start. Het Nederlandse heren curlingteam geeft aan alles op alles te zetten om het eerste Nederlandse curlingteam ooit op een Olympische Spelen te worden. Door de goede prestatie op het European Youth Olympic Festival heeft de Nederlandse curlingsport weer een bron van vertrouwen om de goede lijn door te trekken.

Vorige / volgende: